Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο.
Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε στο γάλα καρύδας τα κομματάκια καρύδας. Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά, το κάρδαμο, το πιπέρι και το κύμινο. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο ρύζι. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τα αμύγδαλα και το μείγμα της καρύδας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό και αφράτο. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.