Ρύζι λεμονιού
Υλικά
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ σπόροι κύμινο
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κομματάκια καρύδας
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 σπόροι κάρδαμο
400 ml νερό
λίγο μαύρο πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κ.γ σπόροι κύμινο
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κομματάκια καρύδας
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 σπόροι κάρδαμο
400 ml νερό
λίγο μαύρο πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο.
Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε στο γάλα καρύδας τα κομματάκια καρύδας. Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά, το κάρδαμο, το πιπέρι και το κύμινο. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο ρύζι. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τα αμύγδαλα και το μείγμα της καρύδας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό και αφράτο. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.