Λαχανικά στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κ.γ.  σπόροι κύμινου
1 κ.σ.  κόλιανδρος σε σκόνη
1  μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
1  μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1  φλιτζάνι γάλα καρύδας
1/2  φλιτζάνι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
150 γρ.  ρεβίθια
2 κ.σ.  πελτές ντομάτας
2  σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
200 γρ.  ντοματάκια σε κονσέρβα
250 γρ.  κουνουπίδι σε κομμάτια

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και ύστερα από 5 λεπτά το νερό, τα ντοματάκια και τον πελτέ. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Κατοπιν ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το κουνουπίδι και τα ρεβίθια.
Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο το κουνουπίδι. Προτού σερβίρουμε γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο.