Σούπα με κεχρί και καρύδια

Υλικά

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 λάχανο τριμμένο
2 κ.σ. γλυκιά σως σόγιας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. κεχρί
5 λίτρα νερό
60 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί για 15 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το λάχανο στο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το κεχρί, τα ψημένα καρύδια, τη σόγια σως και το αλάτι.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.