Editorial

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι 75 ετών. Θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι από τα παιδικά μου χρόνια ήμουν ένα αρρωστιάρικο παιδί. Ύστερα ακόμα περισσότεροo, με βρογχικό άσθμα. Με θεράπευαν οι γιατροί, μου αφαίρεσαν τις αμυγδαλές (πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνετε). Αυτό επιτάχυνε την εμφάνιση του άσθματος. Και με βάλανε σε ορμόνες, τότε δεν υπήρχαν ακόμα σύγχρονοι νεφελοποιητές.

Πάνω από 25 χρόνια υπέφερα απ’ αυτή την ασθένεια, προσπαθώντας να θεραπευτώ με τη βοήθεια των βοτανολόγων, των ειδικών ομοιοπαθητικής. Μετακόμισα για να μείνω για μόνιμη εγκατάσταση σε παραλιακό μέρος στην Ελλάδα. Πάλι καμία βελτίωση. Μόνο οι νεφελοποιητές, οι δόσεις των οποίων όλο και αυξάνονταν και όλο και νέες επιπλοκές από τη χρήση τους…

Όμως δεν σταμάτησα να αναζητώ τις μη συμβατικές μεθόδους θεραπείας. Και να, έγινε το θαύμα! Γνώρισα εντελώς τυχαία μια κατεύθυνση στην εναλλακτική ιατρική, τη φυσικοπαθητική. Αυτή δεν αποτελεί θεραπεία μιας ασθένειας, αλλά τη χρήση των θεραπευτικών δυνάμεων του ιδίου του οργανισμού μας στην καταπολέμηση κάθε ασθένειας.

Ο μεγάλος Ρώσος φυσιολόγος Ν. Πάβλωφ έχει γράψει: “Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα σε μέγιστο βαθμό αυτορρυθμιζόμενο σύστημα, το οποίο καθοδηγεί, υποστηρίζει, αποκαθιστά και ακόμη και τελειοποιεί το ίδιο το εαυτό του.”

Η βασική αρχή της φυσικοπαθητικής είναι ότι ο άνθρωπος από τη γέννησή του διαθέτει τεράστιες δυνατότητες αυτοθεραπείας, όλα τα συστήματα του οργανισμού μας πάντα θα καταβάλλουν προσπάθειες για να νικήσουν την ασθένεια και να αποκαταστήσουν την ισορροπία.

Η φυσικοπαθητική στηρίζει κάθε προσπάθεια του οργανισμού, χρησιμοποιώντας τους εξής φυσικούς παράγοντες: σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, φρέσκος καθαρός αέρας και ασκήσεις σε νερό. Η αιτία όλων των ασθενειών, κατά τη γνώμη των φυσικοπαθητικών, είναι στην υπερβολική συγκέντρωση στο σώμα μας των επιβλαβών περιττωμάτων, των αποβλήτων της λειτουργίας του οργανισμού και των τοξινών.

Έχοντας μελετήσει ενδελεχώς τη μέθοδο αυτή, άλλαξα εντελώς τη διατροφή μου, για πάνω από ένα χρόνο μελετούσα συνέχεια τις ιδιότητες διαφόρων τροφίμων, τη θρεπτική τους αξία, τους μεταξύ τους συνδυασμούς, δοκιμάζοντας όλα αυτά στον εαυτό μου, μελέτησα τις δίαιτες των παγκοσμίως γνωστών διαιτολόγων, εξέτασα όλες τις θετικές και τις αρνητικές πλευρές τους και επινόησα ένα δικό μου σύστημα διατροφής. Παράλληλα άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά με περπάτημα, έχοντας προσθέσει και τις ασκήσεις σε νερό. Συστηματοποίησα ορισμένες απλές στην εκτέλεση αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις, τις οποίες κάνω στο σπίτι. Αλλά δεν είχα απτά αποτελέσματα μέχρις ότου ξεκίνησα να κάνω κάθαρση εντέρου με τη δική μου μέθοδο και να καθαρίζω το συκώτι μου επίσης με τη δική μου μέθοδο. Το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει.

Τώρα όχι μόνο ζω χωρίς νεφελοποιητές, αλλά και βελτίωσα την εμφάνισή μου, την ψυχολογική μου κατάσταση, έχω πολλή ενέργεια, τα μαλλιά μου έγιναν πιο πυκνά, χρειάζομαι λιγότερες ώρες για το νυχτερινό ύπνο.

Άρχισα να μοιράζομαι τις γνώσεις μου με συγγενείς και φίλους. Όλη αυτή η εμπειρία μου με έναν εντελώς φυσικό τρόπο διαμορφώθηκε σε ένα σαφές σύστημα, το οποίο μπορώ να το προτείνω σε όλους όσοι το επιθυμούν. Το κύριο πλεονέκτημα του συστήματός μου είναι στο ότι αυτό είναι αδύνατο να βλάψει, αφού χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά προϊόντα και δυνάμεις της φύσης, και γι’ αυτό το ονόμασα “Beauty& Nature”. Και όλα αυτά έγιναν σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από σχεδόν 35- ετές άσθμα.