Ψητή πολέντα με μανιτάρια και ντομάτα

Υλικά

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
400 γρ. φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
500 γρ. καλαμποκάλευρο
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα .Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 40-45 λεπτά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και την μέντα και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
Απλώνουμε στο ταψί μια στρώση από το μείγμα της πολέντας, από επάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή.