Ριζότο με λαχανικά

Υλικά

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 καρότο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 μικρό κρεμμύδι
1 σέλερι
3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
300 γρ. σπανάκι χωρίς τα κοτσανάκια του
350 γρ. ρύζι για ριζότο
6 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό. Περιμένουμε να απορροφηθεί η προηγούμενη δόση πριν ρίξουμε την επόμενη. Η διαδικασία διαρκεί 15-18 λεπτά περίπου.
Ξεπλένουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε για 4 λεπτά, μόνο με το νερό που έχουν κρατήσει τα φύλλα. Το σουρώνουμε, το πιέζουμε για να φύγει όλο το νερό και το ανακατεύουμε με το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.