Αναμειγνύουμε τα chia seeds με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking Powder και στο άλλο τον πουρέ μήλου, το σιρόπι αγαύης και το λάδι.
Κατόπιν, προσθέτουμε στα υγρά υλικά το γάλα με τα chia seeds. Ενσωματώνουμε τα υγρά στα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε το μείγμα πολύ. 10 δευτερόλεπτα φτάνουν. Τέλος, ενσωματώνουμε απαλά και τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα. Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφινς, γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3 μόνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.