Ωμοφαγικές μπουκιές με ξηρούς καρπούς

Υλικά

1-2 κ.σ. λάδι καρύδας
1-2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
1/4 κούπας καρύδια ή αμύγδαλα
1/2 κούπας cranberries αποξηραμένα
1/2 κούπας ηλιόσπορος
2-3 κ.σ. Χαρουπάλευρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Ρυθμίζουμε την ποσότητα του λαδιού και του γλυκαντικού για να πετύχουμε την επιθυμητή κολλώδη υφή.
Με ένα κουτάλι τη σούπας και τα χέρια μας πλάθουμε σφιχτές μπαλίτσες, στο μέγεθος τρούφας. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σφίξουν. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και ύστερα από 5 λεπτά το νερό, τα ντοματάκια και τον πελτέ. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Κατοπιν ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το κουνουπίδι και τα ρεβίθια.
Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο το κουνουπίδι. Προτού σερβίρουμε γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο.