Μπισκοτάκια βρώμης

Υλικά

1 baking powder
1/2 ποτήρι καρύδια ή αλλοι ξηροί καρποί
1/2 ποτήρι λάδι (200 γρ)
1/2 ποτήρι νερό
2/3 ποτηριού χουρμάδες
500 βρώμη (κουάκερ)
1/4 χυμός και ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς με τους χουρμάδες, αλλά προσέχουμε ώστε να μείνουν κομμάτια, και να μην προλάβουν να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη βρώμη με το baking powder και το ξύσμα. Προσθέτουμε σε αυτά το μείγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το λάδι σταδιακά, ώστε να πετύχουμε την υφή βρεγμένης άμμου. Σχηματίζουμε με τα χέρι μας μικρά μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.