Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σωτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
ροσθέτουμε το κόκκινο λάχανο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό, τόσο που να καλύπτει όλο τον πάτο του τηγανιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το λάχανο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά. Προσθέτουμε το κρασί.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό ως συνοδευτικό σε πατάτες ή κρέας.