Σαλάτα με φακές

Υλικά

1 κόκκινο κρεμμυδάκι
1 ξίδι από κρασί
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά 1 πράσο 3 κουταλιές ελαιόλαδο 3 σφιχτές ντομάτες 400 γρ. φακές αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγος μαϊντανός πλατύφυλλος μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις φακές για μερικές ώρες και κατόπιν τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Πλένουμε το πράσο, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε τη σάρκα και τις κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το λάδι το ξύδι, και το αλατοπίπερο.