Κόκκινο λάχανο στην κατσαρόλα
Υλικά
1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
125 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
2 μήλα ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
2 φύλλα δάφνης
3 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
4 κ. σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
125 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
2 μήλα ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
2 φύλλα δάφνης
3 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
4 κ. σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σωτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
ροσθέτουμε το κόκκινο λάχανο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό, τόσο που να καλύπτει όλο τον πάτο του τηγανιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το λάχανο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά. Προσθέτουμε το κρασί.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό ως συνοδευτικό σε πατάτες ή κρέας.