Γκρανόλα φαγόπυρου

Υλικά

1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα ξηροί καρποί της επιλογής μας
1 κούπα πράσινο φαγόπυρο
1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας
1/4 κούπα τριμμένη καρύδα
2-3 κ.σ. λάδι καρύδας
2-3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
3 κ.σ. chia seeds χοντροκομμένοι

Εκτέλεση

Για τα φύτρα φαγόπυρου:
Μουλιάζουμε το φαγόπυρο σε μεταλλικό νερό για 2 ώρες περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι πάνω σε μια πετσέτα. Μέσα σε 12-24 ώρες περίπου θα έχουν φυτρώσει. Φροντίζουμε να τα ξεπλύνουμε μια-δυο φορές για να παραμείνουν υγρά. Για να τα αποξηράνουμε, τα βάζουμε στο φούρνο στους 45 βαθμούς για 8 ώρες, ή στους 80 για 2 ώρες.
Για τη γκρανόλα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Ο χρόνος μπορεί να είναι διαφορετικός, ανάλογα με το πόσο ψημένη θέλουμε τη γκρανόλα μας!