Μπρόκολο με τόφου και κάσιους
Υλικά
100 γρ. κάσιους
250 ml. ζωμός λαχανικών
300 γρ. μπρόκολο
300 γρ. τόφου
4 κ. σ. σάλτσα σόγιας
4 κλωνάρια κολίανδρο
5 κ. σ. χυμό λεμονιού
50 γρ. λάδι
αλάτι – πιπέρι
250 ml. ζωμός λαχανικών
300 γρ. μπρόκολο
300 γρ. τόφου
4 κ. σ. σάλτσα σόγιας
4 κλωνάρια κολίανδρο
5 κ. σ. χυμό λεμονιού
50 γρ. λάδι
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ζωμό, τη σόγια σως, το λεμόνι το αλάτι, το πιπέρι και τον κόλιανδρο και μαρινάρουμε το τόφου σε αυτό το μείγμα από μισή εώς 2 ώρες, αφότου το έχουμε κόψει σε κύβους.
Πλένουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για περίπου 8 λεπτά, ώστε να μη μαλκώσει εντελώς. Το βγάζουμε, το περιχύνουμε με κρύο νερό και το βάζουμε σε τρυπητό για να στραγγίσει.
Καβουρδίζουμε τα κάσιους σε ένα τηγάνι ή γουόκ χωρίς λάδι ανακατεύοντας τα συνεχώς, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χονδροκόβουμε.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο γουόκ ή σε κατσαρόλα. Στραγγίζουμε το τόφου από τα πολλά υγρά και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τους βγάζουμε με τρυπητό κουτάλι σε χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και σερβίρουμε.