Φαγόπυρο με σπανάκι και μπιζέλια
Υλικά
1 κ. γ. γλυκιά πάπρικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε λωρίδες
2 κ.σ. φιστίκια
200 γρ. σπανάκι
250 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 γρ. φαγόπυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. νερό
90 γρ. μπιζέλια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε λωρίδες
2 κ.σ. φιστίκια
200 γρ. σπανάκι
250 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 γρ. φαγόπυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. νερό
90 γρ. μπιζέλια
Εκτέλεση
Αφού έχουμε μουλιάσει το φαγόπυρο για 2 ώρες, το βράζουμε για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε το σπανάκι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα φιστίκια και την καυτερή πιπεριά και σωτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες και την πιπεριά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 6 λεπτά. Προσθέτουμε το φαγόπυρο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα, και νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγόπυρο. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σταδιακά. Προθέτουμε το σπανάκι και τα μπιζέλια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να το σερβίρουμε.