Υψηλό υδατικό περιεχόμενο των τροφών

Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για τη ζωή, στο ίδιο επίπεδο με την τροφή και τον αέρα. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που φεύγουμε απ΄αυτό τον πλανήτη, το σώμα επιθυμεί ενστικτωδώς τροφή, αέρα και νερό για να επιβιώσει. Ξέρετε τι παθαίνει ένα φυτό όταν του στερήσουμε το νερό: μαραίνεται και ξεραίνεται. Το ίδιο θα συνέβαινε και στο σώμα μας αν του στερούσαμε το νερό. Η σημασία του νερού είναι φανερή.

Ο πλανήτης αποτελείται κατά 70% από νερό και το σώμα μας αποτελείται επίσης από νερό κατά 70%.

Αν το σώμα μας είναι κατά 70% νερό, τότε πού θα βρίσκει αυτό το νερό αν δεν το αναπληρώνει τακτικά; Και δεν μιλάμε για το νερό που πίνουμε.

Μόνο δύο τροφές που αναπτύσσονται πάνω στον πλανήτη και έχουν από φυσικού τους πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Όλα τα άλλα φαγητά που τρώμε,είναι συμπυκνωμένες τροφές. Συμπυκνωμένες σημαίνει ότι το νερό που περιείχαν έχει αφαιρεθεί, είτε με την επεξεργασία είτε με το μαγείρεμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε αποκλειστικά φρούτα και λαχανικά για να χάσουμε το βάρος που θέλουμε. Σημαίνει όμως ότι αφού το σώμα μας είναι κατά 70% νερό θα πρέπει να ακολουθούμε μια διατροφή που περιέχει νερό σε ποσοστό 70% περίπου, και αυτό σημαίνει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να κυριαρχούν στο διαιτολόγιό μας. Το άλλο 30% θα αποτελείται από συμπυκνωμένες τροφές: ψωμί, σιτηρά, κρέας, γαλακτοκομικά, όσπρια και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν δυο πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους έχουμε ανάγκη αυτό το νερό-και για τους ίδιους δύο λόγους, το νερό που πίνουμε δεν είναι αρκετό, η θρέψη και ο καθαρισμός του οργανισμού. Το νερό μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών σε όλα τα κύτταρα του σώματος και, στη συνέχεια ,απομακρύνει τα τοξικά απόβλητα. Όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, οι βιταμίνες, τα μεταλλικά άλατα, οι πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση του σώματος, υπάρχουν στα φρούτα και λαχανικά.