Ποια φαγητά μας μολύνουν

Τα περισσότερα φαγητά μας μολύνουν. Η τροφή φράζει τα συστήματα του οργανισμού μας και μετά, επειδή το σώμα μας είναι μολυσμένο, αρχίζουμε να νιώθουμε άσχημα και προσπαθούμε να νιώσουμε καλύτερα, αλλά, ταυτοχρόνως, εξακολουθούμε να τρώμε φαγητά που φράζουν το σώμα.

Ο λόγος που γίνονται χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις μπαϊπάς κάθε χρόνο είναι επειδή οι τροφές που τρώμε φράζουν τις αρτηρίες μας. Ελάχιστοι απ΄αυτούς τους άτυχους ανθρώπους ακολουθούσαν μια διατροφή στην οποία να κυριαρχούσαν οι τροφές με υψηλό υδατικό περιεχόμενο. Επειδή αυτό το θαυμαστό, εκπληκτικό σώμα, μας δίνεται δωρεάν όταν γεννιόμαστε, έχουμε μια τάση να το παίρνουμε σαν κάτι το δεδομένο και να το κακομεταχειριζόμαστε. Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό μας, όχι να τον ταλαιπωρούμε. Και ένας τέλειος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι να τον καθαρίζουμε, όχι να τον φράζουμε.

Κάθε φυτό, λαχανικό, φρούτο, ξηρός καρπός και σπόρος στην ωμή φυσική του κατάσταση ,αποτελείται από άτομα και μόρια. Μέσα σ΄αυτά τα άτομα και τα μόρια βρίσκονται τα ζωτικά στοιχεία που ονομάζουμε ένζυμα. Τα ένζυμα δεν είναι αντικείμενα ή ουσίες. Είναι η ενέργεια της ζωής που περιέχουν τα άτομα και τα μόρια κάθε ζωντανού κυττάρου.

Τα ένζυμα που υπάρχουν στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που υπάρχουν στα φυτά. Επίσης τα άτομα του ανθρώπινου σώματος έχουν μια αντίστοιχη συγγένεια με παρόμοια άτομα των φυτών. Έτσι όταν ο οργανισμός χρειάζεται ορισμένα άτομα για να επιδιορθώσει ή ν΄αντικαταστήσει τα κύτταρα του σώματος, ενεργοποιείται μια δύναμη σαν μαγνητική έλξη που προσελκύει σ΄αυτά τα κύτταρα του σώματος ακριβώς το είδος και τον τύπο των ατόμων που χρειάζονται από τις ωμές τροφές που τρώμε.

Έτσι, κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα μας και κάθε κύτταρο των φυσικών τροφών διαποτίζεται και ζωοποιείται από τη σιωπηλή δύναμη που ονομάζουμε ένζυμα. Αυτή η μαγνητική έλξη, όμως ,είναι διαθέσιμη μόνο για τα ζωντανά μόρια. Τα ένζυμα είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από τους 55 βαθμούς. Στους 55 βαθμούς Κελσίου καταστρέφονται. Έτσι, όταν μαγειρεύουμε μια τροφή σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από τους 55 βαθμούς, καταδικάζουμε σε θάνατο τα ένζυμα της, οπότε και η ίδια τροφή είναι νεκρή. Μια τέτοια τροφή μπορεί να συντηρήσει τη ζωή στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά το κάνει αυτό με κάποιο κόστος την προοδευτική εκφύλιση της υγείας, της ενέργειας και της ζωτικότητας.