Ο καφές

Οι περισσότεροι δεν βλέπουν τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τους τσάι ,σαν μια δόση ναρκωτικού. Όμως η καφεΐνη είναι εθιστική, προκαλεί στερητικά συμπτώματα όταν διακοπεί η χρήση της και επιφέρει ψυχολογική και οργανική εξάρτηση. Μια τέτοια ουσία είναι, σίγουρα ναρκωτικό.

Η καφεΐνη είναι διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, παρόμοια με την κοκαΐνη και έχει συνδεθεί με μια σειρά προβλημάτων που περιλαμβάνουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αλλαγή της διαμέτρου των αιμοφόρων αγγείων, ακανόνιστη κυκλοφορία της στεφανιαίας, υπέρταση, γενετικές ανωμαλίες, διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, γαστρικό έλκος, καρκίνο του παγκρέατος, βουητό των αφτιών, μυϊκό τρέμουλο, ένταση, διαταραχές ύπνου και γαστρεντερικό ερεθισμό. Επίσης διαταράσσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα γιατί αναγκάζει το πάγκρεας να εκκρίνει ινσουλίνη.

Ένα φλιτζάνι καφέ ή τσαγιού χρειάζεται είκοσι τέσσερις ώρες για να περάσει από τα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα. Αν πιείτε πάνω από ένα φλιτζάνι μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες, καταπονείτε τρομερά αυτά τα όργανα.

Όταν ο καφές πίνεται μαζί με το φαγητό, εξαναγκάζει την τροφή να βγει πρόωρα από το στομάχι και, επίσης, επιβραδύνει την κινητικότητα των εντέρων. Οι αχώνευτες τροφές σε ένα νωθρό έντερο είναι βασικός παράγων που συντελεί στην πρόκληση δυσκοιλιότητας.

Είναι τρομερά σημαντικό να αποφεύγουμε τις τροφές που προκαλούν το σχηματισμό οξέων μέσα στον οργανισμό. Το ανθρώπινο σώμα έχει μια ισορροπία PH, η οποία δείχνει το βαθμό οξύτητας η αλκαλικότητας. Ο καφές και το τσάι έχουν καθαρά όξινη αντίδραση μέσα στο σώμα. Όσο πιο όξινο γίνεται το περιβάλλον του οργανισμού, τόσο περισσότερο νερό αναγκάζεται να κατακρατά το σώμα για να το εξουδετερώσει. Και έτσι αυξάνεται το βάρος του σώματος.

Όλα αυτά δεν σας λέω για να σας τρομάζω ώστε να κόψετε τον καφέ και το τσάι αλλά μάλλον για να σας βοηθήσω ν΄αντιληφθείτε καλύτερα πώς επηρεάζουν την υγεία σας και σε ποιο βαθμό βοηθούν ή εμποδίζουν την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε.